Je eigen ERC20 token in een oogwenk?

Je eigen ERC20 token in een oogwenk?

Wie zich in de wondere wereld van cryptocurrencies begeeft en daar regelmatig over leest zal zeker eens zijn tegengekomen dat het aanmaken van een eigen token, op bijvoorbeeld de ethereumblockchain, een buitengewoon simpel klusje moet zijn. De cryptowereld kennende bekruipt me desondanks het gevoel dat het nog niet bepaald een druk op de knop is. Uit ervaring weet ik dat digi-nerds al gauw iets simpel vinden. Maar ik stel andere eisen, hogere vooral. Dit moet niet voorbehouden zijn aan mensen met een technische achtergrond die genoeg tijd en zin hebben om daar eens in te gaan spitten. Een druk op de knop moet het zijn, zodat iedereen dit voor elkaar kan krijgen. Ja, zelfs degenen die geen idee hebben wat blockchain inhoudt.

Onder sterke aandrang van mijn nieuwsgierigheid wil ik die proef op de som wel eens nemen. Waarom? Gewoon om te leren. Om te zien hoe simpel het werkelijk is. En omdat het natuurlijk gaaf is je eigen token te hebben. Ondanks dat ik een technische achtergrond heb, beschouw ik mezelf zeker niet als nerd. Nerd zijn, anderen hebben daar veel meer talent voor dan ik. Maar dat zou toch ook niet hoeven. We leven toch niet meer in het stenen tijdperk? Of misschien toch wel? Het stenen cryptotijdperk wellicht? Ik neem de proef op de som en begin aan de klus.

Zoals altijd is Google met beste vriend om mee te beginnen. De zoekvraag ‘create own erc20 token’ levert resultaten op met titels als ‘How to issue your own token on Ethereum in less than 20 minutes’ en ‘How To Create Your Own Ethereum Token In An Hour (ERC20 + Verified)’. Het doet me vermoeden dat het inderdaad erg simpel moet zijn. Maar goed, ik ben er nog niet en ga aan de slag.

Lees het volledige artikel op LinkedIn

••• MEER WETEN? •••

Neem dan contact op met Herman Nekkers via:
06 15 26 59 72 of herman.nekkers@fedaia-blockchain.nl